Hoe vaak per week moet u fitness banken gebruiken?

Het bankdrukken is een populair trainingsinstrument en een hot topic onder mensen die van krachttraining houden. Een vraag die steeds weer opduikt, is hoe vaak moet u bankdrukken? De optimale frequentie voor het bankdrukken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw fitnessniveau en trainingsdoelen. Het doel is om net genoeg te doen om de groei te vergemakkelijken en spieren op te bouwen zonder energie te verspillen, te overdrijven of blessures te veroorzaken.

Experts raden een bankdrukfrequentie van 2-4 dagen per week aan, maar er is geen perfect trainingsprogramma dat voor iedereen werkt.

Trainingsfrequentie voor kracht fitness banken

Het bankdrukken is een complexer stuk fitnessapparatuur dan de meeste mensen denken. Halter- en halterbewegingen op de bankdrukken vereisen zeer technische vaardigheden, waaronder precisie en de coördinatie van meerdere spieren. Lifters waarvan de nadruk vooral ligt op krachttoename in het bovenlichaam, kunnen het bankdrukken met groot voordeel gebruiken.

Over het algemeen moet u, als u lichaamskracht wilt opbouwen, vaker bankdrukken, zeker meer dan eens per week. Onderzoek ondersteunt deze bewering. In een onderzoek waarin één keer per week trainen werd vergeleken met drie keer per week trainen, vertoonden mensen die drie keer per week trainden meer dan het dubbele van de verbetering in kracht over een periode van 12 weken. Dit weerspiegelt wat de meeste atleten beweren – dat hun lichaam het beste reageert op hogere trainingsfrequenties van 3-4 keer per week, met een combinatie van halter- en halteroefeningen op de bankdrukken.

Voordat u zich haast om een ​​halterbank voor een thuisgymnastiek te kopen, is het de moeite waard om op te merken dat uw krachttoename afhangt van andere factoren dan de frequentie van het bankdrukken. Deze omvatten de hoeveelheid gewicht, volume en intensiteit. Het is net zo belangrijk om de juiste accessoire-oefeningen te doen om blessures door overtraining te voorkomen. Er zijn tal van trainingshandleidingen beschikbaar om u te helpen bij het plannen van het beste trainingsprogramma voor voortdurende vooruitgang en krachttoename. Fitness bank

Krachttraining voor fitness banken

Als het uw doel is om met krachttraining de spiermassa in een specifiek deel van het lichaam te vergroten, moet u naast de frequentie van het bankdrukken ook rekening houden met verschillende trainingsvariabelen. Verschillende dingen spelen een rol bij het verkrijgen van massa in een specifiek lichaamsdeel, zoals pre-workout vetvrije massa, voeding en slaap. Fitness bank

Over het algemeen resulteren hogere bankdrukfrequenties in meer verbeteringen in spierdikte. Dit kan echter van persoon tot persoon verschillen. Met andere woorden, als het uw doel is om de droge spiermassa in het bovenlichaam te vergroten, moet u uw bankdrukken verhogen met gewichtheffende curl bars om uw doel te bereiken.