Dit is wat een internationaal transportbedrijf in Nederland doet

Nederland doet heel veel aan import en export. We zijn een land dat veel produceert voor het buitenland. We zijn dan ook erg goed in handel. Al die producten gaan met een internationaal transportbedrijf mee en worden verkocht aan de rest van Europa of zelfs de VS en Azië. Dit gebeurt via vrachtwagens, boten en vliegtuigen. Maar als het gaat om transport uit Nederland dan zijn het toch vooral de boten en vrachtwagens waar wij goed in zijn.

internationaal transportbedrijf

Wat exporteren wij?

Nederland is met name goed in het exporteren van landbouwproducten. Een groot deel van onze boeren produceert voor het buitenland. Slechts een klein deel daarvan wordt verkocht in ons eigen land en hier geconsumeerd. Wij exporteren als Nederland bijvoorbeeld veel groente en fruit omdat er hier dingen groeien die niet overal groeien. 

Maar de export van voeding is niet de grootste handel die wij voeren met het buitenland. De meest voorkomende export zal je wellicht verbazen. Nederlanders exporteren namelijk erg veel machines en apparaten.

Wat voor machines maken wij?

internationaal transportbedrijf

Er zijn eindeloos veel machines en apparaten die op Nederlandse bodem worden bedacht of geproduceerd. We exporteren met name machines die in de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt maar Nederland exporteert ook veel chipmachines. 

De meest geëxporteerde producten in Nederland zijn:

  • machines en apparaten
  • fabricaten
  • natuurproducten en grondstoffen
  • voeding en dranken
  • chemische producten

Nederland importeert ook door middel van internationale transportbedrijven al is onze export echt een stuk groter.