De schoonheid van olijfbomen

Ga naar een bloemist en je zal ze vast en zeker zien staan: prachtige olijfbomen. Deze bomen groeien doorgaans niet in Nederland, maar je kan ze wel in potten kopen. Naast de bomen is het ook mogelijk om onderdelen van de olijfboom te kopen. Niet alleen de boom, maar ook de takjes zelf zijn namelijk erg mooi. Veel mensen kopen deze takjes als toevoeging aan hun bloemstuk, maar het is ook mogelijk om de takken als versiering in het huis te gebruiken. Zo zorgen olijftakken voor een mooi aangezicht van een tafel. Verspreid de takjes een beetje over de mooi gedekte tafel en dit zorgt ervoor dat de tafelschikking er nog gelikter uit komt te zien. Of het nou herfst, winter, lente of zomer is maakt niet uit, olijftakken staan eigenlijk bij elk seizoen heel erg mooi.

Waar groeien olijfbomen?

Zoals eerder gezegd, groeien olijfbomen meestal niet van nature in Nederland. Het kan wel, maar dan gebeurt het doorgaans door middel van een kas. De temperatuur in Nederland ligt namelijk te laag voor de olijfbomen om zich in het wild te kunnen ontwikkelen. Landen waar de bomen wel in de natuur te bezichtigen zijn, zijn onder andere Zuid-Europese landen. Denk hierbij aan Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk. De olijfbomen kunnen hier heel goed groeien doordat deze landen zowel in de zomer als de winter een geschikte temperatuur hebben voor de olijfbomen.

Eten van olijfbomen

Olijfbomen zorgen niet alleen voor een prachtig aangezicht op tafel, maar zijn ook nog eens nuttig voor onze voedselketen. De boom produceert namelijk olijven, die eetbaar zijn! De olijven zijn lekker om uit het vuistje te eten, maar er kan nog veel meer met de olijven gedaan worden. Zo wordt er olijfolie gemaakt die gebruikt kan worden bij het bereiden van eten.